KK Zagreb

Kendo klub “Zagreb” (klub japanskog mačevanja) osnovan je 2011. godine sa sjedištem u Zagrebu. Klub je član Hrvatskog, Europskog i Internacionalnog kendo saveza.

Glavni cilj i razlog osnivanja kluba je unapređenje i razvoj borbenog umijeća na način da se polaznicima, studentima omogući cjelokupno učenje kenda kroz tradicionalni i sportski pristup samoj vještini. Ovo se postiže na način da unutar kluba postoji više grupa: rekreativna grupa, sportska grupa, dječja grupa… Svaka grupa radi po svom planu i programu. Rekreativci unaprijeđuju i razvijaju borbeni duh, fizičku i mentalnu čvrstinu…, dok sportska grupa uz navedeno ima naglasak na natjecateljskom dijelu kendo vještine.

Osim navedenih ciljeva bazična je svrha odgoj i naobrazba svih uzrasta u duhu tolerancije i korektnog ponašanja, pripremanje sportaša za vrhunska sportska natjecanja te rekreacija za sve ostale. Također klub ima za cilj promicanje sporta i kulture kroz brojne suradnje i projekte sa raznim srodnim sportskim i kulturnim udrugama i institucijama (KK Agatsu Zagreb, KK SisakHrvatski kendo savez, Japansko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj, Makoto hrvatsko japansko društvo…).

Treninzi se održavaju prema rasporedu istaknutom na našoj web i facebook stranici, a svaki polaznik ponaosob će biti smješten u odgovarajuću grupu prema vlastitim ciljevima te također ovisno o kondicijskoj spremi. Kako grupe vode kvalificirani kendo majstori koji su istodobno i kvalificirani treneri svaki polaznik će pronaći nešto za sebe pa stoga pozivamo sve DOĐITE I VJEŽBAJTE S NAMA.

LOKACIJA:

OŠ Nad lipom, Nad lipom 13/1
10000 Zagreb, Croatia